2toDrive Coach aanmelden

Om mee te doen aan 2toDrive heeft een jongere een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan alle gegevens van de jongere en de coaches (minimaal 1 en maximaal 5). De coaches melden zich eerst aan. Het aanmelden als coach is kosteloos.

Voor het inloggen gebruikt de coach zijn eigen DigiD. Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. De RDW controleert vervolgens alle gegevens en of de coach aan alle voorwaarden voldoet. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd.

Rijschool Den Haag - Coach Aanmelden

Let op! Pas wanneer alle coaches zich aangemeld hebben kan de jonge bestuurder de begeleiderspas aanvragen. Is de begeleiderpas al aangevraagd en wil je later alsnog extra coaches toevoegen, dan moet er helaas een nieuwe pas worden aangemaakt. Dit kost je dan opnieuw €25,-.

Voorwaarden

Een 2toDrive coach moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De 2toDrive coach moet minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een Nederlands personenautorijbewijs;
 • De 2toDrive coach moet minimaal 27 jaar oud zijn;
 • De 2toDrive coach staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP);
 • De 2toDrive coach mag vier jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
 • De 2toDrive coach mag vier jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
 • De 2toDrive coach mag vier jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid;
 • De 2toDrive coach mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
 • De 2toDrive coach moet een geldig rijbewijs kunnen tonen Voorwaarden.
 • De 2toDrive coach mag vier jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring van rechtswege hebben gehad, opgelegd door het Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).
  Uitzonderingen

WRM-pas

Heeft een coach een WRM-pas (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen), dan hoeft deze niet minstens 5 jaar een rijbewijs in bezit te hebben of 27 jaar te zijn.

Buitenlands rijbewijs

Heeft een coach een buitenlands (EU/EVA) rijbewijs? Dan kun je de aanvraag voor een begeleiderspas alleen schriftelijk doen. Meer hierover lees je op deze pagina onder het kopje ‘Begeleiderspas schriftelijk aanvragen’.
Voor vragen over het aanmelden als coach of de begeleiderspas, kan men contact opnemen met de RDW via begeleiderspas@rdw.nl of 0900-0739. Nog geen DigiD? Klik dan hier.