Faalangst tijdens het rijden?

Voor jou hebben wij echte gespecialiseerde instructeurs die je kunnen helpen met het op een geruste manier behalen van je CBR-examen voor de auto! Veel mensen hebben last van een of meerdere van de onderstaande kenmerken en hebben om die reden veel moeite met het rustig rijden tijdens het CBR-examen, terwijl het tijdens de lessen eigenlijk altijd wel goed gaat.

Wat zijn bijvoorbeeld kenmerken van faalangst?

  • Nerveus worden bij de gedachte aan het examen of bij het CBR
  • Blokkeren wanneer een faalgedachte optreedt
  • Gevoelens van wanhoop en ongeconcentreerdheid
  • Onrustigheid door alle piekergedachten
  • Soms: het hebben van een laag zelfbeeld

De faalangstinstructeur

Rijopleiding Shanaaya heeft getrainde instructeurs die leerlingen met faalangst zeer goed kunnen begeleiden en weten wat te doen om dit soort angsten te laten verdwijnen. Het is belangrijk om vanaf de eerste rijles te werken aan deze spanning, zodat u geruster het rijexamen kunt afleggen. Hier gaat wel altijd een gesprek aan vooraf om de obstakels in kaart te brengen. Hierdoor weet de instructeur wat de juiste behandelmethoden zijn om toe te passen.

Het CBR-faalangstexamen

Leerlingen met faalangst kunnen bij het CBR een speciaal rijexamen afleggen, ook wel het faalangstexamen. Met de hulp van onze instructeurs zorgen wij ervoor dat je er ook echt klaar voor bent. Het faalangstexamen van het CBR duurt 80 minuten, dit is langer dan een normaal rijexamen. De examinator die het examen met je aflegt is getraind om mensen met faalangst goed te begeleiden gedurende het examen. Als de spanning tijdens het examen toch iets te hoog oploopt, kunt u, uw instructeur of de examinator, tijdens het rijexamen zelfs even een time-out aanvragen en zo weer even tot rust komen. En als u het wilt… zelfs meerdere!

Hoe gaat het faalangstexamen?

In onderstaand filmpje zie je hoe het faalangstexamen gaat.