Rijopleiding voor gevorderden

Heb jij al eerder autorijles gehad, maar heb je je rijbewijs nog niet gehaald? Wil je wel graag je rijbewijs halen, maar wil je daar niet teveel voor hoeven te betalen? Dan is autorijles voor gevorderde leerlingen iets voor jou. Het kan ook zijn dat je zelf al wat rijervaring hebt opgedaan.
De rijopleiding voor gevorderden is alleen bedoeld voor mensen die de auto al goed onder controle hebben. De instructeur hoeft je geen of nauwelijks voertuig beheersing aan te leren. We werken grotendeels aan je kijktechniek, bijzondere verrichtingen, kruisingen en dergelijke.

Hoe werkt het?

Als je je inschrijft bij de rijschool, kun je direct aangeven dat je al rijervaring hebt. Tijdens de eerste autorijles mag je laten zien wat je al kan. Zijn er vaardigheden die je al onder controle hebt? Dan hoeft daar tijdens de vervolglessen weinig of geen aandacht meer aan besteed te worden. De focus tijdens die lessen zal liggen op de handelingen die je nog niet goed kan. Heb je bijvoorbeeld moeite met inparkeren, of voel je je nog niet zeker genoeg om de snelweg op te gaan? Dan nemen we tijdens de lessen de tijd om die problemen aan te pakken. Na de eerste les zal je instructeur aangeven hoeveel lessen hij of zij denkt dat er nodig zijn om alle vaardigheden aan te leren.