Spoed rijopleiding

In een korte tijd je rijbewijs halen? Dat is zeker mogelijk bij ons door een spoedcursus af te nemen.  Met een spoedopleiding rijd je maximaal 3 tot 4 uur per dag. Meer uren per dag is niet effectief vanwege het feit dat na 4 uur het gedaan is met je concentratie en motivatie en heb je je limit bereikt voor hoeveel stof je per dag kan opnemen. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk overdag je rijlessen volgt omdat er overdag veel meer verkeer is en er daardoor veel meer leer- en oefenmomenten zich voordoen. Echter is het wel handig om een aantal keren te ervaren hoe het is om s ’avonds te rijden met weinig verkeer en in het donker.

Voordat je aan de Spoedopleiding van rijopleiding Shanaaya begint, start de spoedopleiding altijd met een proefles. Dit om in te schatten welke opleidingsvorm het beste bij je past. We kijken naar hoeveel voertuigcontrole en verkeersinzicht je reeds bezit. Vervolgens maakt de rijinstructeur een overzichtelijk stappen- en lessenplan voor een zo kort mogelijke route naar het succesvol afleggen van het rijexamen.

De rijlessen van de Spoedopleiding

Tijdens een Spoedopleiding zul je vaker en intensiever lessen dan bij een ‘normaal’ lestraject. Dit heeft als grote voordeel dat je ook snel vorderingen maakt. Hoe intensief en hoeveel lessen je precies nodig hebt, wordt in goed overleg bepaald. Het is in ieder geval wel belangrijk dat een groot deel van deze lessen overdag op doordeweekse dagen plaatsvinden. Dan is er het meeste verkeer op de weg en kom je in aanraking met alle mogelijke verkeerssituaties. Situaties die je tijdens het rijexamen ook tegen kunt komen en daar wil je wel goed op voorbereid zijn. Wie extra goed voorbereid wil zijn, kan tevens een tussentijdse toets aanvragen.

Theoriecertificaat

Als je kiest voor een spoedopleiding moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je tijdig het theorie-examen hebt gehaald. Als je het examen wilt aanvragen dien je het certificaat namelijk al op zak te hebben. Ook bij het leren van de theoriestof kunnen we je intensief begeleiden.